Remedii BIO pentru cuperoză

Remedii BIO pentru cuperoză

Această afecţiune a epidermei le atinge mai ales pe femei. Prevenirea ei este mai uşoara decât vindecarea. Cum tratăm cuperoza ?

Simptome

Cuperoza se caracterizează printr-o înrosire intermitentă a pielii. Situata pe fata, cuperoza apare mai ales pe tenurile uscate sau seboreice. Ea atinge mai ales femeile intre 40 si 50 de ani, inainte sau dupa instalarea menopauzei.

Pentru eliminarea roşeţii se vor pune de 2 – 3 ori pe zi, timp de 15 minute, comprese cu efect de decongestionare a feţei, cu infuzie (o linguriţă plantă la 250 ml apă fierbinte, se lasă la infuzat 10 – 15 minute) de trei-fraţi-pătaţi, flori de lavandă, nalbă mare, muşeţel, rozmarin, flori de gălbenele sau decoct de fructe de măceş. Se mai poate folosi apa de trandafiri sau din flori de portocal şi un amestec din suc de ceapă şi ulei de măsline, în părţi egale. Săptămânal, se pot pune cataplasme cu pătrunjel verde proaspăt, tocat mărunt.

O mască recomandată pentru tenul afectat de cuperoză se obţine dintr-o banană, o linguriţă de miere de albine şi una de ulei de măsline. Se lasă să acţioneze un sfert de oră şi se îndepărtează cu ajutorul unui tampon din bumbac, clătind bine faţa cu apă calduţă.

De asemenea, foarte bune sunt şi curele cu ceaiuri din plante pentru curăţarea sângelui, precum urzica, cicoarea sau salvia.

 

Leave a Reply