Sfaturi pentru frumusete – uleiul de ricin

Sfaturi pentru frumusete – uleiul de ricin

Uleiul de ricin este unul dintre uleiurile naturale cu efecte benefice asupra sanatatii. Folosit, in special, ca laxativ si purgativ, uleiul de ricin are si numeroase intrebuintari externe, fiind extrem de eficient in cresterea parului si a genelor, in regenerarea parului, in vindecarea negilor, in hidratarea tenului, dar si in lupta cu unele probleme de sanatate mai complexe.

Tratamente naturiste si sfaturi pentru o frumusete de invidiat!

Uleiul de ricin, un tratament naturist adaptat oricarui tip de piele

Uleiul de ricin reprezinta unul dintre cele mai vechi tratamente naturiste. Calitatile terapeutice ale acestuia au fost descoperite in timp, in prezent, numarul produselor cosmetice pe baza de ulei de ricin fiind din ce in ce mai mare. Ricinul este un arbust originar din India adus in Europa cu milenii in urma. Inainte de a fi descoperite calitatile sale terapeutice, ricinul a fost folosit ca planta ornamentala. In prezent, odata cu evolutia stiintei, fructele de ricin au fost transformate in adevarate surse de sanatate, atat pentru ten cat si pentru intregul organism.

Uleiul de ricin: intrebuintari si beneficii

Uleiul de ricin este bine cunoscut pentru aplicatiile sale interne, dar intrebuintarile lui sunt mult mai complexe, iar efectele pe care acesta le are asupra organismului vor fi apreciate de fiecare dintre noi. Femeile sunt cele care ar trebui sa se bucure cel mai mult de acest tratament naturist, mai ales ca uleiul de ricin aduce rezultate pozitive in lupta cu problemele tenului. Iata cateva din numeroasele calitati terapeutice ale uleiul de ricin:

Dieta cu ulei de ricin este extrem de sanatoasa mai ales pentru persoanele care au probleme de anemie. In cadrul oricarei diete, o lingurita de ulei de ricin in fiecare seara va aduce buna dispozitie si elimina problemele de sanatate care apar, inevitabil, in urma unei diete drastice de slabire.

Vindecarea negilor-uleiul de ricin ajuta la disparitia negilor. In acest scop, trebuie masata de doua ori pe zi, cu ulei de ricin, portiunea de piele cu negi. Miscarile de masare trebuie sa fie circulare, astfel incat uleiul de ricin sa intre cat mai bine in piele. Acelasi tratament naturist poate fi urmat si in cazul alunitelor. Uleiul de ricin ajuta la regenerarea sicresterea parului. Masarea timp de 3 zile consecutive a pielii capului cu ulei de ricin are efecte asupra regenerarii si intaririi firului de par. In urma acestui tratament naturist, parul va capata stralucirea mult dorita.

Problema ochilor obositi poate fi, de asemenea, rezolvata cu ajutorul uleiului de ricin. Inainte de culcare, se pun doua picaturi de ulei de ricin in ambii ochi. Vitamina A din compozitia acestuia are efect calmant si inlatura simptomele ochilor inrositi sau obositi.

Sfaturi Perfect-Beauty:

Daca nu ati descoperit inca virtutile terapeutice ale uleiul de ricin, este cazul sa o faceti! Calmant si usor de aplicat,uleiul de ricin hidrateaza tenul, vindeca eczemele, ofera stralucire parului, intareste genele… Urmati sfaturile noastre pentru o frumusete de invidiat!

Leave a Reply