Tratamente de infrumusetare pe baza de ciocolata

Tratamente de infrumusetare pe baza de ciocolata

Ciocolata este un antidepresiv excelent, iar astazi este folosit in mod frecvent in centrele de infrumusetare ca o arma a frumusetii, datorita proprietatilor sale nutritive si hidratante si al continutului de substante antioxidante, polifenoli si tanini, capabile sa contracareze imbatranirea pielii.

Terapia pe baza de ciocolata este acea multitudine de tratamente faciale si corporale pe baza de ciocolata bineinteles, precum peeling, masaje anticelulitice (prezenta flavonoidelor avand o actiune drenanta), bai pentru tonifiere, etc.

In plus, aceste tratamente stimuleaza producerea de endorfina (hormon cerebral), care cresc activitatea serotoninei (denumita si “hormonal fericirii”), favorizand astfel starile de liniste si buna dispozitie.

Iata o reteta “home made” pentru un masaj cu ciocolata

Ingrediente:

  • 500 g ciocolata amara
  • 3 picaturi de ulei esential de lavanda
  • 3 picaturi de ulei esential de rozmarin

Topiti ciocolata in bain-marie si adaugati uleiurile esentiale. Amestecati bine compozitia obtinuta si asteptati sa se racoreasca.

Intindeti-va pe un pat pe care l-ati protejat in prealabil cu o folie de plastic si incepeti masajul. Ideal este ca masajul sa fie efectuat de un profesionist, insa puteti ruga o prietena sa va ajute in aplicarea ciocolatei. Masajul se face cu miscari usoare, circulare, incepand de la gambe si urcand pana ce acoperiti toate zonele dorite.

Relaxati-va astfel 15 minute, apoi faceti un dus cald pentru a va curata. Ajutati-va de un burete fin dar nu folosit sapun pentru a nu inlatura substantele ciocolatei aplicate anterior.

 

Leave a Reply