Uleiuri minune pentru ten

Uleiuri minune pentru ten

Tenul curat este o condiţie pentru orice tip de frumuseţe. Uleiurile aromatice pot face adevărate minuni în cazul tenurilor cu probleme. Prin urmare, consultaţi un estetician şi bucuraţi-vă de beneficiile nenumărate de pe urma aplicării lor.

Uleiurile aromatice sau esentiale sunt extracte din plante .

Deşi la prima vedere ideea de produs care conţine în descriere cuvântul ulei descurajează în special persoanele cu un ten gras, uleiurile esenţiale au foarte puţine lucruri în comun cu uleiurile grase. Ele sunt de fapt esenţe vegetale şi conţin forţa vitală a plantei din care provin, responsabilă pentru efectele benefice asupra pielii.

Uleiuri minune pentru ten

Prin conţinutul lor bogat în fitohormoni, uleiurile esenţiale constituie adevărate tratamente anti-rid sau sebo-regulatoare. Cu alte cuvinte, au o capacitate de hidratare şi regenerare foarte mare şi pot diminua considerabil excesul de sebum şi iritaţia, fenomene asociate cu tenul gras şi acneea. Folosite singure sau combinate cu o cremă hidratantă, după caz, uleiurile aromatice acţioneaza în profunzime, ţintind cauzele care determină apariţia uscăciunii sau a erupţiilor, roşeţii şi iritaţiei.

5 uleiuri utilizate frecvent în cosmetică

Uleiul esenţial de alune – se aplică 3-5 picături pe faţa curată cu masaj uşor atât pe faţă, cât şi pe gât, evitând zona ochilor. De regulă, se aplică seara, iar pentru rezultate optime se foloseşte şi dimineaţa. Hrăneşte, calmează şi regenerează tenul. Aplică 10 picături de ser pe gât, bust, decolteu şi masează uşor până se absoarbe. Beneficii: redă elasticitatea pielii şi hidratează, previne îmbătrânirea prematura a pielii. Recomandat tuturor tipurilor de ten.

Uleiul esenţial de porumb – se aplicp dimineaţa şi seara pe faţă şi pe gât după demachiere şi tonifiere. Beneficii: hrăneşte, hidratează, oxigenează şi desensibilizează. Recomandat pentru toate tipurile de ten chiar şi pentru cel sensibil, după intervenţii cu laser, peelinguri şi dermoabraziuni.

Uleiul esenţial de morcov – Cu acţiune purificatoare şi echilibrantă, această mască ajută la controlarea secreţiei de grăsime (sebum) din zona „T”.

Uleiul esenţial de gardenie – se aplică dimineaţa şi seara pe toată faţă şi pe gât după ce faţa a fost curăţată în prealabil. Beneficii: închide porii.

Uleiul esenţial de iasomie – se aplică dimineaţa şi seara pe faţă şi pe gât, după ce cele două zone a fost curăţate în prealabil. Beneficii: repară, îmbunătăţeşte elasticitatea, redă fermitatea pielii.

Atentie! Este foarte important ca specialistul, pe baza unui consult, să stabilească tipul de ulei în funcţie de ten şi de afecţiunile în cauză.

Leave a Reply