Vopsea de par naturala Henna

Vopseaua naturala/bio este recomandata pentru toate tipurile de par - par negru, saten, roscat, blond, alb; vopseaua de par naturala nu contine amoniac sau alti oxidanti care afecteaza fibra capilara.

Vopsea de par naturala Henna

Ce este henna?

>>Henna (Lawsonia inermis) este un arbust tropical spinos din familia litraceelor (Lythraceae), originară din regiunile tropicale și subtropicale din nordul Africii, Asia și Australia, cu frunze mici, dispuse față în față, și flori frumos mirositoare, a căror culoare variază de la alb la roșu. Este cultivată pentru colorantul obținut din frunzele uscate și zdrobite și ca plantă ornamentată și medicinală. Colorantul numit și el “henna” are o culoare roșcat-maronie și este folosit la vopsirea părului, ca tatuaj și drept colorant industrial.<< (Wikipedia)

Principalul colorant găsit în henna este lawsona, substanța care se fixează puternic pe proteine, ceea ce face vopsirea foarte rezistentă. Gelatina vegetală conferă pastei de henna o consistență ideala pentru a se fixa de păr.

Henna colorează parul in nuanțe diferite de rosu, de la rosu cărămiziu pana la maro roșcat, în funcție de culoarea naturala a parului. În comerț există trei tipuri de henna: verde, neagră și neutră

Tipuri de henna

  • Henna verde este fabricată din frunzele tinere de henna, dând parului o culoare roșie.
  • Henna neagră este cea mai scumpă, pentru că teoretic e fabricată din frunze cu un conținut ridicat de lawsona. Practic,  aceasta poate conține parafenilendiamina, un compus chimic.
  • Henna neutră pot fi o henna de calitate inferioară, dar uneori acest termen este folosit pentru a indica orice colorant natural de păr.

 

Beneficii

Henna pură fortifică firul de păr de la rădăcina pana la vârf, conferă strălucire, suplețe, calmează iritațiile scalpului, combate mătreața si chiar elimină posibilii paraziți.

 Cum alegi vopseaua Henna ?

Există pe piață mai multi producători bio de vopsea naturala Henna, precum : KHADI, Henne Color. Aceștia utilizează henna pura și, eventual, alte ingrediente naturale, precum mușețel, rozmarin. Vopseaua de păr naturală nu conține aditivi chimici, conservanți sau coloranți artificiali. Asigură-te că vopseaua este certificată bio de organisme internaționale independente precum BDIH, Ecocert…

Sursa imagine: hantasticbeauty.blogspot.ro

 

Leave a Reply