Sania traditionala din lemn

Pe timp de iarna, saniusul este una dintre cele mai indragite activitati, iubita atat de catre cei mici dar si de catre adulti. Atunci cand vrei sa cumperi o sanie traditionala din lemn, unul din lucrurile importante pe care ar trebui sa le stii este cum si din ce componente este fabricata aceasta.

Sania traditionala din lemn

Va prezentam mai jos etapele parcurse in confectionarea unei sanii din lemn.

Modul de confectionare al unei sanii din lemn traditionale:

  1. Alegerea materialelor – De cele mai multe ori, saniile traditionale sunt confectionate din lemn de fag, de obicei laminat.
  2. Desenarea sabloanelor – Totul incepe cu trasarea unei schite pe materialul din care urmeaza sa fie confectionata sania cu forma componentei respective. Apoi, urmeaza marcarea golurilor si a eventualelor modele decorative. In cadrul acestui proces, sunt folosite aparate speciale pentru ca formele sa fie redate cat mai exact. De asemenea, este importanta verificarea dimensiunilor si a simetriei.
  3. Taierea sabloanelor – Urmatorul pas este taierea sabloanelor. Dar inainte de asta, trebuie asigurata fixarea pe pozitie a contururilor. Operatiunea de taiere este, de obicei, executata cu ajutorul uni ferestrau mecanic, care asigura stabilitate si o taiere usoara a materialului, dar si o executare fina a suprafetelor curbate sau a contururilor subtiri.
  4. Asamblarea – Etapa finala a realizarii unei sanii de lemn, fie pe cale industriala, fie confectionata manual, este ansamblarea. Indiferent de tipul de sanie construit, potrivirea exacta a componentelor, pentru a oferi stabilitate si siguranta, este lucrul cel mai important. Aceasta se realizeaza fie cu ajutorul bolturilor si a suruburilor sau doar prin imbinarea armonioasa a elementelor.

 

Exista multe tipuri de sanii de lemn ce abia asteapta sa fie cumparate si incercate, furnizorii oferindu-va o selectie variata de produse din care puteti alege sania potrivita pentru petrecerea unei vacante de neuitat.

Leave a Reply