Avantajele si dezavantajele folosirii lentilelor progresive

Lentilele progresive sunt, de obicei, indicate persoanelor cu varste cuprinse intre 40 si 50 de ani, la care, odata cu trecerea timpului, incep sa apara simptome caracteristice prezbitiei (probleme cu cititul sau alte activitati ce solicita vederea de aproape). Chiar daca ochelarii pentru citit pot rezolva aceasta problema, obiectele aflate la distanta pot fi neclare. Disconfortul alternarii ochelarilor pentru aproape si a celor pentru distanta, poate fi corectat prin folositea lentilelor progresive.

Avantajele si dezavantajele folosirii lentilelor progresive

Avantajele si dezavantajele folosirii lentilelor progresive:

Avantaje

 • Doar o singura pereche de ochelari sau lentile este necesara, si nu este nevoie sa porti la tine tot timpul cate doua perechi.
 • Pentru cei ce au de indeplinit mai multe sarcini simultan, folosirea lentilelor progresive inlatura posibilitatea vederii neclare, printr-o trecere lina de la vederea de aproape, la cea intermediara sau la distanta.
 • Este o solutie pentru prezbitie care iti asigura si un look atractiv, in comparatie cu lentilele bifocale sau trifocale.
 • Exista multe optiuni de design, in functie de preferinte si stil de viata.
 • Poti alege atat materialul, cat si tehnologia si tipul de strat aplicat pe suprafata lentilei, pentru o experienta mai buna a vederii.
 • Focalizare perfecta si fara efort.
 • Profunzime excelenta a campului vizual.

Dezavantaje

 • Unul din dezavantajele aparente ale folosirii lentilelor progresive il constituie timpul necesar ochilor pentru a se adapta noului tip de vedere.
 • Pot aparea uneori probleme fie la folosirea improprie a ramelor, fie la localizarea inexacta a centrului optic.
 • Specialistii recomanda, de obicei, ca adaptarea la acest tip de lentile sa se faca imediat ce apare prezbitia. Adaptarea devine astfel mai usoara daca se folosesc direct lentile progresive si nu se face trecerea de lentile bifocale, la lentile progresive.
 • Pentru cei ce lucreaza in fata calculatorului perioade lungi de timp, poate interveni o distorsiune a vederii periferice. De aceea, este important sa ai lentile cat mai personalizate stilului tau de viata.

Din fericire, noile tehnologii in domeniu, reusesc sa minimizeze si chiar sa inlature unele dezavantaje ale lentilelor progresive. Compania Hoya a dezvoltat cea mai performanta lentila progresiva de pana acum: Hoyalux iD MyStyle V+. Aceasta este prima lentila progresiva din lume care tine cont de prescriptie diferita intre cei doi ochi, rezultatul fiind: focalizare perfecta si fara efort, stabilitate constanta si o mai buna profunzime a campului vizual. Acuratetea de calcul, validarea designului si procesul de productie asigura o performanta binoculara fara precedent: imagini stabile si o profunzime mai mare a campului vizual. Lentilele progresive Hoyalux iD asigura, de asemenea, un camp vizual larg lipsit de distorsiuni si tranzitie lina intre zona pentru vedere la distanta si zona pentru aproape.

Leave a Reply