Cum sa iti protejezi ochii impotriva luminii provenite de la dispozitivele digitale

In zilele noastre, dispozitivele digitale, cum ar fi smartphone-urile, tabletele, computerele sau notebook-urile sunt utilizate la scara larga, atat in scopuris profesionale, cat si in scopuri personale. Desi beneficiile utilizarii acestor dispozitive sunt evidente, exista totusi si unele inconveniente. Acest dispozitive electronice emit un tip de lumina albastra care poate avea efecte negative asupra ochilor.

Cum sa iti protejezi ochii impotriva luminii provenite de la dispozitivele digitale

Cercetarile* au aratat ca mai mult de o treime din adulti petrec 4 – 6 ore pe zi in fata dispozitivelor digitale, in timp ce 14% petrec chiar intre 10 -12 ore pe zi.

 

* Constatari Vision Watch 2012: un sondaj realizat in randul a 10.000 de adulti din America cu privire la accesarea lor a mass-mediei digitale si simptomele de stres vizual, realizat de The Vision Council.

Efectele negative ale luminii albastre asupra ochilor:

  • Vedere neclara. Daca experimentati uneori o vedere neclara dupa ce petreceti o zi intreaga in fata calculatorului, acesta este un semn de oboseala a ochilor si poate fi insotit si de dureri de cap. Aceste simptome sunt atat de comune incat oamenii nu le mai recunosc ca fiind probleme reale, dar daca raman netratate, ele pot deveni probleme cronice.
  • Expunerea la lumina albastra. Impactul negativ pe care il poate avea folosirea excesiva a tehnologiei se poate concretiza in daune cauzate de expunerea la lumina albastra. Aceasta lumina este daunatore, deoarece este capabila sa patrunda prin filtrele naturale ale ochilor si poate avea consecinte permanente asupra acestora.
  • Siguranta copiilor. Atat adultii, cat si copiii, incep sa utilizeze din ce in ce mai des dispozitivelor digitale. Diferenta este ca, la copii, ochii sunt inca in dezvoltare si nu poseda inca pigmentii protectori necesari filtrarii luminii albastre. De aceea, de obicei efectele negative apar inaintea varstei de 18 ani.

Lentilele BlueControl protejeaza ochii impotriva luminii albastre.

Lentilele cu HOYA BlueControl sunt lentile de protectie, cu strat antireflex, create special pentru cei care petrec foarte mult timp in fata calculatorului si a dispozitivelor mobile (smartphone-uri si tablete).

Lentilele BlueControl reduc efectul de stralucire si previn oboseala oculara, inensificand contrastul si oferind o perceptie mult mai naturala a culorilor. De asemenea, protejeaza lentilele de murdarie, grasime sau praf, mentinandu-le curate pentru mai mult timp.

BlueControl reprezinta solutia optima pentru un grup extins de utilizatori care vin in contact cu ecranele digitale pe tot parcursul zilei, fie ca este vorba de elevi sau tineri pasionati de jocuri pe console, de tineri profesionisti sau functionari.

Tratamentul BlueControl are scopul de a neutraliza lumina albastra emisa de ecranele digitale, prevenind stresul ocular si oboseala ochilor. Toate acestea contribuie la sanatatea oculara, oferind in acelasi timp o vedere confortabila si o perceptie mult mai naturala a culorilor.

Tine lumina albastra sub control si protejeaza-te impotriva efectelor sale daunatoare! Acceseaza www.bluecontrol.ro pentru mai multe detalii.

Leave a Reply