Tratamente Lentile Ochelari

Ai probleme cu vederea si porti ochelari? Trebuie sa stii ca exista cateva tratamente care se pot aplica lentilelor de ochelari, care iti vor proteja ochii si iti vor asigura un confort ocular.

Tratamente Lentile Ochelari

Tratamentele aplicate lentilei imbunatatesc performanta vederii, ofera protectie impotriva factorilor externi, sporesc confortul sau creeaza pur si simplu un aspect placut. Alegerea tratamentelor pentru lentilele de vedere se face la recomandarea medicului oftalmolog sau a opticianului in functie de activitatile pe care le desfasori.

Tratamente cu filtru de protectie digitala

Stiai ca majoritatea oamenilor petrec cel putin 12 ore pe zi pe unul sau mai multe dispozitive electronice?

Tinand cont ca oboseala ochilor apare dupa doar 2 ore petrecute in fata unui laptop, smartphone sau al oricarui dispozitiv digital, importanta folosirii unui tratament de protectie impotriva luminii albastre este esential.

Tratamentul cu filtru de protectie digitala protejeaza ochii impotriva luminii albastre-violet si, asa cum sugereaza si numele, filtreza lumina albastra artificiala provenita de la televizoare, de la monitoarele calculatoarelor sau diverselor dispozitive mobile.

Tratamentul cu filtru de protectie digitala este ideal pentru activitatile de birou, in fata calculatorului.

In cazul in care lucrati mult pe calculator, indiferent ca  purtati sau nu ochelari de vedere, este bine sa  va protejati ochii de lumina albastra. Tratamentul cu filtru de protectie digitala poate fi aplicat aproape pe orice tip de lentila, cu orice dioptrie.

Avantajele folosirii unui tratament pe lentila de vedere impotriva luminii albastre:

 • Neutralizeaza lumina albastra, prevenind oboseala si durerile de ochi cauzate de expunere indelungata
 • Optimizeaza contrastul imaginii
 • Reduce efectul de stralucire
 • Ajuta la perceptia naturala a culorilor
 • Confort vizual ridicat

Exemplu: tratamentul Hoya BlueControl.

Tratamentul fotocromic cu protectie impotriva razelor UV

Stiai ca expunerea indelungata la razele solare UV a fost legata de leziuni oculare, inclusiv cataracta, degenerare maculara, si de alte afectiuni care pot cauza pierderea temporara a vederii?

Fotocromismul este proprietatea unui material de a reactiona la radiatiile ultraviolete, in functie de temperatura mediului inconjurator, prin modificarea proprietatilor sale de absorbtie a luminii.

Tratamentul fotocromic, cel mai adesea, este realizat prin depunerea pe suprafata sau impregnarea superficiala a suprafetei cu substante fotosensibile la radiatia UV.

Tratamentul fotocromic este ideal pentru purtatorii de ochelari de vedere care sunt sensibili la lumina sau care desfasoara activitati in aer liber.

Lentilele de ochelari cu tratament fotocromic sunt recomandate persoanelor cu vederea sensibila la lumina si la radiatii UV, pacientilor cu afectiuni precum cataracta, diabet, alte boli care afecteaza contrastul sau celor care au suferit interventii chirurgicale la nivelul ochilor. Nu in ultimul rand, sunt recomandate celor care lucreaza mult in aer liber.

Avantajele folosirii unui tratament fotocromic:

 • Ofera un contrast inalt si acuitate vizuala foarte buna
 • Blocheaza 100% radiatiile UVA si UVB
 • Ofera o vedere confortabila in toate conditiile de iluminare
 • Diminueaza riscul de cataracta si aparitia problemelor la retina

Exemplu: tratamentul Hoya Sensity.

Tratamentul antireflex pentru eliminarea reflexiilor si stralucirilor de pe lentile

Tratamentul antireflex – absolut necesar in viata de zi cu zi a purtatorilor de ochelari de vedere.

Tratamentul antireflex este un polimer care se aplica pe suprafata convexa sau pe ambele suprafete ale lentilelor de ochelari. Rolul de baza al tratamentului antireflex este, dupa cum sugereaza si numele, de a bloca reflexia luminii pe suprafata lentilei. Eliminand reflexiile, lentilele de ochelari asigura o mai buna vedere pentru sofatul pe timp de noapte precum si o vedere mai confortabila pentru citit si pentru utilizarea calculatorului.

Tratamentul antireflex este recomandat pentru toate tipurile de lentile de ochelari, dar in mod special pentru cele din policarbonat si cele cu indice de refractie ridicat, care reflecta mai multa lumina decat lentilele de sticla.

Tratamentul antireflex este recomandat tuturor persoanelor care poarta ochelari de vedere, indiferent ca desfasoara activitati in aer liber sau indoor.

Atentie! Desi tratamentul antireflex elimina reflexiile, acesta nu ofera protectie la lumina solara si nici de lumina albastra-violet, emanata de dispozitive digitale.

Avantajele folosirii unui tratament antireflex:

 • Blocheaza si elimina reflexiile de pe suprafata lentilelor
 • Mareste transmisibilitatea luminii
 • Elimina efectul de stralucire cauzat de lumina care reflecta din lentilele noastre
 • Vedere confortabila in conditii de iluminare diferite
 • Claritatea imaginii este superioara, indiferent de distanta

Alte tratamente pentru protectia lentilelor de ochelari de vedere

Tratamentul hidrofob, oleofob si antistatic reduce la minim aderenta picaturilor de apa, a murdariei si prafului pe suprafata lentilelor, pastrand astfel lentilele curate pentru mai mult timp si usurand curatarea lor.

Un alt tratament extrem de benefic pentru purtatoriide ochelari de vedere este tratamentul de durificare. Acesta presupune integrarea pe lentila a unui strat protector in scopul de a-i creste duritatea, dar fara a modifica parametrii optici ai acesteia. Acest tip de tratament este esential pentru lentilele cu indici medii sau mari de refractie.

                  Acest articol a fost oferit de Gama Optic.

Gama Optic ofera solutii la diferite probleme de vedere, precum si tratamente pentru un mai mare confort vizual in viata de zi cu zi. Te asteptam in magazinele Gama Optic din Cluj-Napoca si Gherla sa vedem care este cea mai practica solutie pentru tine! Indiferent de tipul de lentile de ochelari de care ai nevoie, iti punem la dispozitie o gama variata de tratamente si rame de ochelari.  Iti oferim posibilitatea de achita produsele si serviciile dorite in 10 rate, fara dobanda.

Save

Save

Leave a Reply