Cum sa impachetezi produsele cosmetice

Mai multe cliente ti-au cerut banii inapoi pentru ca fardul de pleoape / blushul s-a sfaramat sau rujul s-a tocit in timpul transportului? Sunt multi clienti nesatisfacuti de serviciile firmelor de transporturi, insa, din pacate, acest lucru va afecta si imaginea afacerii tale.

Cum sa impachetezi produsele cosmetice

Daca detii un magazin online sau fizic de produse cosmetice si doresti sa expediezi la distanta prin intermediul serviciilor de curierat, este foare important sa stii cum sa impachetezi produsele cosmetice si sa ambalezi coletul corespunzator, astfel incat acestea sa nu sufere deteriorari in timpul transportului.

Cu impachetarea potrivita, produsele tale cosmetice pot ajunge in siguranta oriunde in tara sau in lume. Date fiind fragilitatea si diversitatea de dimensiuni ale produselor cosmetice, ne-am gandit sa realizam acest ghid, cu pasii esentiali pentru o impachetare eficienta a produselor cosmetice.

Primul pas pentru pregatirea produselor pentru expediere este evaluarea a ceea ce expediezi. Sunt produsele tale delicate, cum ar fi bombele de baie? Sunt sensibile la caldura, cum ar fi balsamuri sau lotiunile? Sau poate ca au o forma ciudata, cum ar fi sapunurile. Toti acesti factori vor afecta modul in care produsele tale sunt ambalate si expediate.

Dupa evaluarea preliminara, este timpul sa iei in considerare ce solutii de ambalare vei utiliza. Produsele pot fi expediate intr-o mare varietate de recipiente. De fapt, exista atat de multe optiuni, incat poate fi un pic coplesitor! Cate produse expediezi? Cat de mult cantareste? Ce forma au produsele? De exemplu, daca expediezi cateva bucati de sapun, strategia pachetului va fi foarte diferita decat daca expediezi o bomba pentru baie sau un set de lumanari parfumate.

Solutii de ambalare pentru produse cosmetice   

Plicuri

Livrarea produselor cosmetice intr-un plic este o optiune excelenta pentru pachetele mici, durabile. Plicurile contin, de obicei, o cantitate mica de folie cu bule de aer in interior pentru a furniza materiale de umplutura, dar nu au mult spatiu pentru materialele aditionale adaugate.

Plicurile tind sa functioneze cel mai bine pentru sapunuri, deoarece sunt plate si robuste. Plicurile sunt, de asemenea, potrivite pentru obiecte mici si durabile, cum ar fi balsamul pentru buze si cosmeticele. Produsele cosmetice mici din interior pot fi prinse cu ajutorul unei benzi de hartie, pentru a impiedica miscarea lor in timpul transportului. Banda de hartie nu lasa urme dupa indepartare.

Cutii de carton

Daca comanda este mai mare si produsele sunt mai voluminoase, atunci cea ma buna solutie este sa livrezi produsele intr-o cutie de carton. Cutiile sunt, de asemenea, mai potrivite pentru articole delicate, cum ar fi bombele de baie, deoarece pe langa produse poti umple cutia cu o multime de materiale de ambalare, cum ar fi folie cu bule sau fulgi din polistiren, pentru a mentine produsele fixe pe durata transportului.

Alege o cutie din carton care este putin mai mare decat produsele pe care le livrezi pentru a face loc materialelor de ambalare.

Folii si benzi pentru fixare

Sa recapitulam: alegi o cutie de carton rezistenta, plasezi produsele in centrul cutiei, le fixezi bine cu folie stretch (rezistenta la rupere si perforare, ofera stabilitate, protejeaza produsele pe timpul depozitarii si ofera vizibilitate si transparenta) sau cu folie termocontractabila (grad inalt de transparenta, rezistenta la manipulare, se muleaza perfect si protejeaza produsele impotriva umiditatii, a prafului si a murdariei), umpli spatiul liber ramas in cutie cu folie cu bule (protejeaza produsele impotriva socurilor mecanice si a vibratiilor, protejeaza produsele la contactul cu apa si umezeala, le fereste de praf) sau cu fulgi de polistiren si, la final, securizezi cutia cu banda adeziva. Nu te zgarci la banda adeziva. Lipeste bine cutia!

Poti opta pentru banda adeziva personalizata pentru a-ti promova brandul.

Leave a Reply